Spring naar content

Stand van zaken LMO Oost-Nederland 22-12-2016

Laatste update:

Het einde van het jaar nadert. Radio, tv en internet overspoelen ons met lijstjes en jaaroverzichten. Wij houden het voor de verandering kort, met een bericht over de nieuwe meldkamerplek en een eindejaarsboodschap van de voorzitter.

Meldkamerplek op de Europaweg begin 2017 bekend

Het politiedienstencentrum (PDC) heeft het bestuur toegezegd om voor 1 april 2017 een definitieve plek voor de nieuwe meldkamer aan de Europaweg in Apeldoorn aan te wijzen. Op dat moment heeft de politie eenheid Oost-Nederland scherp welke politieactiviteiten ook een plekje aan de Europaweg krijgen, naast de nieuwe meldkamer voor alle drie de hulpverleningsdiensten. De reorganisatie van de landelijke politie heeft namelijk geleid tot een aantal verschuivingen, die nu concreet worden ingevuld.

In het eerste kwartaal van 2017 wordt op basis van de huisvestingswensen voor de meldkamer het financieel kader (de business case) uitgewerkt, zodat deze verderop in 2017 aan de besturen van veiligheidsregio’s, ambulancediensten en polititie kunnen worden voorgelegd. De planning is dat de bouw in 2019 is afgerond.

Eindejaarsboodschap Carol van Eert, voorzitter bestuurlijke regiegroep (filmpje)

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=xIMPvFFu_8M

Deel artikel via: Twitter Facebook E-mail